Nieuws

Dierennieuws

Onze nieuwste bewoners, Leentje en Geertje

 

Vrijdag, 23 april 2021

Door een noodlottig ongeval is ons pas twee jaar oude geitje Babette overleden. Wij, maar ook Lisa en Boris, zullen haar ontzettend missen! Jullie waren zo leuk en aandoenlijk met z'n drietjes!

Maandag, 28 december 2020

Vandaag een dag met een zwart randje. Vanmorgen hebben we de moeilijke keuze moeten maken om onze Janneke in te laten slapen. Ze had een blessure aan haar poot die niet wilde herstellen. Hierdoor kon Janneke alleen nog maar liggen en dat was geen leven voor deze grote dame. Lieve Janneke, niet alleen wij, maar ook Babs, gaan jou ontzettend missen!

Vanmiddag, 11 december 2020, hebben wij helaas onze Knofje, onze oudste geit van 13,5 jaar), moeten laten inslapen.

Sinds 11 november woont onze pauw Theo op de kinderboerderij van het Natuurcentrum in Gorinchem. Omdat Theo herhaalde malen wegliep/vloog en we hem elke keer moesten ophalen omdat hij niet uit zichzelf terugkwam, moest hij helaas opgesloten worden, tot zijn grote frustratie! Hopelijk heeft hij het meer naar zijn zin in zijn nieuwe thuis én met gezelschap van twee pauwenvrouwtjes!

Op 10 november hebben we ons dwerggeitje Romy (ruim 13 jaar oud) moeten laten inslapen. Ze had veel last van artrose aan haar pootjes en kon de laatste tijd haast niet meer lopen, en gaan liggen en opstaan deed haar zichtbaar erg veel pijn. Helaas hielp pijnstilling niet voldoende meer. Romy heeft de mooie leeftijd van 13 jaar behaald.

Helaas heeft de dierenarts ons Göttinger minivarkentje Nienke op 7 oktober moeten laten inslapen. Nienke kon niet meer zelf opstaan en viel telkens om. Ze kreeg al een tijdje pijnstillers voor haar gewrichten. Het lijfje was óp! Nienke is 11,5 jaar geworden.

Op 29 september is bokje Boris, ook geboren op kinderboerderij Elsenhove, bij ons komen wonen.

Op 22 september hebben wij onze nieuwe bewoners, de twee Nederlandse Landgeiten Lisa en Babette, geboren op kinderboerderij Elsenhove te Amstelveen, welkom geheten op de kinderboerderij.

  

Op 10 september hebben we onze nieuwe kalkoenen opgehaald. Ze moeten even twee weken binnen wennen en daarna lekker overdag los.

Op 7 september hebben we kalkoentje Katrien moeten laten inslapen en op 2 november kalkoentje Katinka. 

      

Op 24 april hebben we ons zwangere schaapje Sara moeten laten inslapen. Het ging al sinds 14 april slecht met haar. Af en toe krabbelde ze weer op en dachten we dat ze het zou redden, maar helaas!

Op 30 maart dansten onze blije koeien Gemma en Sientje weer naar hun wei!

Op 14 februari kreeg onze witte melkgeit KIM een hersenbloeding. Diverse medicatie heeft helaas niet geholpen en op 18 februari hebben wij haar helaas moeten laten inslapen. Kim was pas 5 jaar oud.

Sinds 17 januari woont dit leuke hangbuikzwijntje Eppie op de kinderboerderij.

16 januari: welkom twee nieuwe Wyandottes!

Op 13 december 2019 zijn er twee nieuwe jonge cavia's bijgekomen van kinderboerderij De Hoeve uit Badhoevedorp:   Miepje en Muffin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina