Nieuws

Dierennieuws

Sinds 11 november woont onze pauw Theo op de kinderboerderij van het Natuurcentrum in Gorinchem. Omdat Theo herhaalde malen wegliep/vloog en we hem elke keer moesten ophalen omdat hij niet uit zichzelf terugkwam, moest hij helaas opgesloten worden, tot zijn grote frustratie! Hopelijk heeft hij het meer naar zijn zin in zijn nieuwe thuis én met gezelschap van twee pauwenvrouwtjes!

Op 10 november hebben we ons dwerggeitje Romy (ruim 13 jaar oud) moeten laten inslapen. Ze had veel last van artrose aan haar pootjes en kon de laatste tijd haast niet meer lopen, en gaan liggen en opstaan deed haar zichtbaar erg veel pijn. Helaas hielp pijnstilling niet voldoende meer. Romy heeft de mooie leeftijd van 13 jaar behaald.

Helaas heeft de dierenarts ons Göttinger minivarkentje Nienke op 7 oktober moeten laten inslapen. Nienke kon niet meer zelf opstaan en viel telkens om. Ze kreeg al een tijdje pijnstillers voor haar gewrichten. Het lijfje was óp! Nienke is 11,5 jaar geworden.

Op 29 september is bokje Boris, ook geboren op kinderboerderij Elsenhove, bij ons komen wonen.

Op 22 september hebben wij onze nieuwe bewoners, de twee Nederlandse Landgeiten Lisa en Babette, geboren op kinderboerderij Elsenhove te Amstelveen, welkom geheten op de kinderboerderij.

  

Op 10 september hebben we onze nieuwe kalkoenen opgehaald. Ze moeten even twee weken binnen wennen en daarna lekker overdag los.

Op 7 september hebben we kalkoentje Katrien moeten laten inslapen en op 2 november kalkoentje Katinka. 

      

Afgelopen zomer zijn helaas onze beide pauwenvrouwtjes 's nachts gepakt door de vos.

Op 24 april hebben we ons zwangere schaapje Sara moeten laten inslapen. Het ging al sinds 14 april slecht met haar. Af en toe krabbelde ze weer op en dachten we dat ze het zou redden, maar helaas!

Op 7 april is het eerste schaap (Molly) geschoren.

Op 30 maart dansten onze blije koeien Gemma en Sientje weer naar hun wei!

Op 30 maart hebben we afscheid moeten nemen van onze cavia Babs.

Op 14 februari kreeg onze witte melkgeit KIM een hersenbloeding. Diverse medicatie heeft helaas niet geholpen en op 18 februari hebben wij haar helaas moeten laten inslapen. Kim was pas 5 jaar oud.

Sinds 17 januari woont dit leuke hangbuikzwijntje Eppie op de kinderboerderij.

+ 17 januari hebben wij onze schattige en oudste cavia Poppy moeten laten inslapen.

16 januari: welkom twee nieuwe Wyandottes!

Sinds 9 januari hebben wij weer een nieuwe pauw Theo, afkomstig van kinderboerderij De Hoeve in Badhoevedorp.

+ De dierenarts heeft op 8 januari onze Angorageit Lieske, bijna 12 jaar oud, laten inslapen. Ze at al een aantal dagen slecht en had een ondertemperatuur. Met medicatie en lekker onder een warme lamp in de Stolp knapte ze helaas niet op en ging het steeds slechter met haar. Dag lieve Lieske!

+ Op 1 januari hebben wij afscheid moeten nemen van cavia Molletje.

Op 13 december 2019 zijn er twee nieuwe jonge cavia's bijgekomen van kinderboerderij De Hoeve uit Badhoevedorp:          Miepje en Muffin

 

+ Ook op 4 oktober 2019 hebben wij helaas onze oudste geit Pippa (15) moeten laten inslapen. Ook zij had al een aantal weken last van artrose en had moeite met liggen, opstaan en lopen. Een verhoging van de pijnstillers gaf jammer genoeg geen verbetering

+ Op 4 oktober hebben we Göttinger minivarken Linda moeten laten inslapen. Zij had veel last van artrose aan haar voorpootjes en leed daardoor veel pijn. Zij is in oktober 2014 door onbekenden over het hek bij de geiten gezet. Zij heeft in elk geval vijf mooie jaren bij ons gehad.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina