Activiteiten

Dit weekend vinden de jaarlijkse Landelijke Open Imkerijdagen plaats. Ook in deze regio is het mogelijk om je te verdiepen in de wonderlijke wereld van de honingbijen.

Op zondag 14 juli geven de bijenhouders Jan Kroezen en Pim Lemmers van 13.00 tot 16.00 uur uitleg op kinderboerderij 't Molentje. Ook hier wordt honing geslingerd. Burgemeester Binnendijk van Heemstede zal de imkers hierbij een handje helpen.

   

 

Attentie!

Helaas gaat het Dauwtrappen op Hemelvaartsdag niet door i.v.m. te weinig aanmeldingen!

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 9 mei 2024

Met Hemelvaartsdag vroeg uit de veren voor een heerlijke ochtendwandeling van ongeveer een uur in het Groenendaalse Bos en aansluitend een smakelijk ontbijt in de buitenlucht.

Deelname is gratis maar wel graag van tevoren opgeven via kinderboerderij@heemstede.nl.

De wandeling is geschikt voor alle leeftijden. Honden kunnen helaas niet mee

Wij verzamelen vanaf 05.30 uur (de koffie staat dan klaar) en vertrekken om 06.00 uur.

Deze wandeling wordt mogelijk gemaakt vanuit een samenwerking van Stichting Vrienden Kinderboerderij Heemstede en Vereniging Vrienden Wandelbos Groenendaal.

Op 14 april is het zover: het Lentefeest op de kinderboerderij. Kom gezellig langs en geniet van alle activiteiten die wij hebben georganiseerd: o.a. knutselen met vilt, Oudhollandse spelletjes zoals sjoelen, steltlopen, blikjes gooien e.d

Er is voor elk wat wils. Heerlijke tosti's, broodjes worst, koffie, thee en limonade zijn te verkrijgen bij de catering. En natuurlijk kunnen jullie weer alle dieren op de kinderboerderij bewonderen. Het belooft weer een gezellige dag te worden voor jong en oud, dus zorg dat je erbij bent op ons Lentefeest op 14 april van 11.00 tot 15.00 uur. Tot dan!

Foto's Lentefeest 14 april 2024

A C T I V I T E I T E N  2023

Midwinterfeest 16 december 2023

Wat was het weer een geweldig feest met een sprookjesachtige sfeer op de kinderboerderij!

Pompoenfeest 15 oktober 2023

 

Dauwtrappen vanaf de Kinderboerderij op donderdag 18 mei 2023 om 06.00 uur

Met Hemelvaartsdag vroeg uit de veren voor een heerlijke ochtendwandeling in het Groenendaalse Bos. Dauwtrappen is een oude traditie: In de 19e eeuw stonden mensen al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Dit zou een zuiverende en genezende werking hebben. Dit gaan we niet doen, maar wel een heerlijke ochtendwandeling van ongeveer een uur en aansluitend een smakelijk ontbijt in de buitenlucht, aangeboden door de Stichting Vrienden Kinderboerderij Heemstede. Deelname is gratis, maar wel graag van tevoren opgeven (uiterlijke aanmelddatum i.v.m. ontbijt 15 mei). De wandeling is geschikt voor alle leeftijden; honden kunnen helaas niet mee.

We verzamelen vanaf 05.30 uur (de koffie staat dan klaar) en vertrekken om 06.00 uur.

Opgeven kan via kinderboerderij@heemstede.nl of via WA 06-15281676.

Deze wandeling wordt mogelijk gemaakt vanuit een samenwerking van Stichting Vrienden Kinderboerderij Heemstede en Vereniging Vrienden Wandelbos Groenendaal.

Vrijdag, 3 maart 2023

Wat een geslaagde actiedag op de kinderboerderij! Er is 600 euro opgehaald voor de slachtoffers van de aarbevingsramp in Turkije en Syrië.

Iedereen die bijgedragen heeft aan deze dag, enorm bedankt!

.    

Vrijdag 3 maart gaan wij poffertjes bakken, koffie, thee en limonade maken en heerlijke zelfgemaakte cake aansnijden. Onze knutselkraam met leuke zelfgemaakte artikelen staat klaar en op het plein kun je diverse Oudhollandse spelletjes doen.

Dit doen wij niet zomaar, want ook wij als kinderboerderij willen ons kleine steentje bijdragen voor ondersteuning van de slachtoffers ivan de aardbeving in Turkije en Syrië.

Alle opbrengsten van deze dag gaan daar naar toe. Naar welke organisatie wij het bedrag overmaken, wij zijn nog in gesprek, zullen wij zo snel mogelijk bekendmaken.

Komt u ook gezellig langs? Vanaf 11.00 tot 15.00 uur staat alles voor u klaar.

    

Nationale tuinvogeltelling 2023 op de kinderboerderij van 11.00 tot 14.00 uur

Wat kun je verwachten

Iedere vogel telt! Tel je ook mee? Op zondag 29 januari tellen we de vogels op en rond de kinderboerderij. De telformulieren liggen klaar. Er kan iets moois gemaakt worden voor de vogels voor in jullie tuin of balkon. Chocomelk is warm en poffertjes worden gebakken. De vogelknutselactiviteit is gratis, maar voor de chocomelk en de poffertjes vragen we een kleine bijdrage.

Tot zondag!

A C T I V I T E I T E N  2022

Familie kerstsamenzang 23 december 2022

Wat was dit weer een mooi, sfeervol en gezellig begin van de kerstvakantie! Natuurlijk was er voor iedere bezoeker weer warme chocolademelk en glühwein. De familie kerstsamenzang was weer een groot succes. Dank aan alle bezoekers, vrijwilligers en jeugdorkest Da Capo voor deze prachtige avond.

    

    

    

De wensboom

De wensboom staat er weer. Heb je een wens, hang hem dan in onze boom. Ook tijdens de kerstsamenzang op 23 december kunnen er wensen opgehangen worden.

   

Kerstsamenzang, vrijdag 23 december 2022

Vanaf 18.00 uur verzamelen bij het Raadhuis, vanwaar we om 18.30 uur vertrekken in een lichtjestocht naar de kinderboerderij. Neem je eigen lichtje mee en voor wie geen lichtje heeft zijn er lichtjes te koop vanaf 18.00 uur voor het Raadhuis voor 3 euro (graag contant).

Start samenzang om 19.00 uur op de kinderboerderij. Daar worden we opgewacht door het jeugdorkest Jong Da Capo, waar we samen gaan zingen onder genot van warme chocolademelk en glühwein, aangeboden door de Stichting Vrienden Kinderboerderij Heemstede. De familie kerstsamenzang zal rond 20.00 uur afgelopen zijn. De kerstvakantie kan beginnen: 'let it snow'!

Pietenfeest

27 november 2022 van 11.00 tot 15.00 uur

Het pietenfeest was, ondanks de regen, een zeer geslaagd feest. Door diverse opdrachten uit te voeren konden de kindjes het pietendiploma halen. Hartelijk gefeliciteerd allemaal met jullie pietendiploma!

     

     

      

     

     

Pompoenfeest 2022

Op het pleintje van kinderboerderij 't Molentje was het afgelopen zondag 16 oktober gezellig druk met leuke herfstactiviteiten. Er lag een kruiwagen vol pompoenen klaar die de kinderen samen met hun ouders konden uithollen. Behalve deze activiteit konden de kinderen ook allerlei oudhollandse spelletjes doen zoals steltlopen, sjoelen, hoepelen. Verder tekeningen maken en eendjes uit een waterbak vangen. Verder was er voor de lekkere trek koffie, thee, limonade, tosti's, poffertjes en heerlijke zelfgemaakte pompoensoep. En deze keer was er ook een workshop bloemschikken. Al met al een hele geslaagde drukbezochte dag!

    

                   

Kabouterroute lopen

Op zoek naar een leuke activiteit in de vakantie? Kom de kabouterroute lopen vanaf de kinderboerderij, dagelijks tussen 10.00 en 16.30 uur. kosten: 3.00 euro per kind (inclusief kaboutermuts en verrassing). Koning Bollenpop is jarig maar het feest dreigt mis te gaan. Helpen jullie de kabouters om het feest te redden?

  

 

12 juni 2022

Tegelijkertijd met de Heemsteedse Bosfair was er op de kinderboerderij ook van alles te doen. Kinderen konden Oud-Hollandse spelletjes doen, zoals stokken vangen, blikgooien, eendjes vangen en nog veel meer. En natuurlijk was er bij onze kraam van alles te krijgen, zoals koffie, thee, limonade en heerlijke tosti's. Al met al een hele gezellige en zonnige dag!

   

  

A C T  I V I T E I T E N  2021

Adoptieouder/donateursdag 2021

Op 2 oktober werd de jaarlijkse adoptieouder/donateursdag gehouden. Marijke Popping dankte alle adoptieouders en donateurs voor hun bijdrage aan de kinderboerderij. Om 10.00 uur stond de koffie klaar met wat lekkers en om 11.00 uur kon men deelnemen aan het Pompoenfeest met Oud-hollandse spelletjes voor de kinderen.

 

 Hobbyisten gezocht!!

Heb je een leuke hobby, maak je mooie dingen maar weet je niet meer waar je alles laten moet? Wij hebben de oplossing! Vanaf juli 2021 bieden wij iedere zondag aan twee hobbyisten een tafel aan. De tafels staan klaar, maar jullie zullen ze zelf gezellig moeten aankleden. Ook zijn er partytenten beschikbaar; ook deze moeten zelf eventueel opgezet worden. Er is stroom beschikbaar, mocht dit nodig zijn. Wij bieden geen tafels aan cateringactiviteiten.

Voor onze bezoekers leuk om te kijken wat er deze week weer op de hobbytafel ligt, voor de hobbyisten een aantrekkelijke en gezellige manier om je spulletjes te verkopen.

De eerste keer dat je komt zitten is gratis. Vind je het leuk om vaker te komen, dan vragen we een vergoeding van 10 euro per dag.

De kinderboerderij is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De tafels zijn vanaf nu te reserveren!

Interesse in een tafel of nog vragen, mail naar i.schenk@heemstede.nl of stuur een appje naar 06-15281676.

26 juni 2021 - Kinderboerderij 't Molentje 70 jaar

Wat een fantastische dag hebben we vandaag gevierd. Kinderboerderij 't Molentje 70 jaar! Het was de hele dag genieten voor de dieren, bezoekers en medewerkers. Met z'n allen hebben we er een topfeest van gemaakt!

Kleurwedstrijd 70 jaar Kinderboerderij 't Molentje

Kinderboerderij 't Molentje is jarig! 26 juni wordt zij 70 jaar en dat mag gevierd worden. Die dag hebben we taart en limonade voor alle bezoekers en willen we een prachtige slinger ophangen, gemaakt door onze lieve bezoekertjes. Wil jij een mooie vlag voor onze slinger maken? Er zit ook een kleine wedstrijd aan, dus graag ja naam, leeftijd en telefoonnummer aan de achterkant. Als het kan graag inleveren vóór 16 juni op de kinderboerderij, dan kunnen we op de verjaardag de prijsuitreiking doen.

Vanaf vrijdag 21 mei zijn de kleurplaten op de kinderboerderij verkrijgbaar.

29 mei 2021

Vandaag met een groep vrijwilligers een hele gezellige, zonnige en nuttige dag gehad. Het kabouterpad staat! Een fantastisch begin van het kabouterdorp. Vanmiddag kwam er een groep van bijenvrienden van Pim Lemmers met mooie potten gevuld met bij-vriendelijke planten het plein opvrolijken. Kortom: een top NL-doet-dag. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers voor deze heerlijke dag vol met creativiteit.

         

      

NL-doet, 29 mei 2021

Op 29 mei doen wij, als alle maatregelen het toelaten, weer mee met NL-Doet.

Wij gaan een kabouterroute in het bos maken en bij de kinderboerderij een kabouterdorpje. Voor dit dorp hebben wij nog diverse spullen nodig, zoals tuinkabouters, tuinbeelden, kleine houten kruiwagen, materialen om kabouterhuisjes te maken, poppenkleertjes, een ketel en alles wat leuk is om het dorp aan te kleden.

Heeft u iets leuks, neem dan contact met ons op. Lijkt het u leuk om ons te komen helpen, dan zijn er nog een paar plekken vrij. Schrijf u in via NL.DOET.NL (kabouterdorp/NLdoet). 

Op zoek naar een andere leuke klus in Heemstede? Op de website van NL.doet kunt u genoeg andere klussen vinden waarbij dit weekend hulp nodig is.

Als u vragen of materialen voor ons heeft, mail naar kinderboerderij@heemstede.nl

Tot ziens!

      

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------