Activiteiten

 

Activiteitenagenda 2020

24-01 : Vogeltelling (+ Pop-up soeprestaurant)

26-02 : Uilenballen pluizen

13-03 : NL-doet (+ high tea voor ouderen Heemstede)

18-04 : Bijeenkomst donateurs en adoptieouders

25-04 : Bosfair Heemstede (+ oudhollandse spelletjes)

10-10 : Bosfair Heemstede (+ pompoenfeest)

21-11 : Herfstbal

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nationale Vogeltelling op 24 januari 2020

Meedoen aan de Nationale Vogeltelling? Op de kinderboerderij bent u tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom om in het bos of op de boerderij vogels te tellen. Wij zorgen voor de telformulieren.

Na het tellen trek in een lekkere kop soep? U bent van harte welkom in ons,  voor 1-dag, pop-up- restaurant in het bezoekerscentrum van de kinderboerderij. Tevens kan er deze dag op de boerderij een lekkere snack voor vogels in de tuin gemaakt worden.

     

Uilenballen pluizen

We gaan uilenballen pluizen! Een uil eet o.a. muizen. Hij eet ze met huid en haar op! Hun maag kan de botjes en haren niet goed verteren, daarom spuugt de uil deze als bal (braakbal) uit. Als je de braakbal uit elkaar pluist vind je bijvoorbeeld een schedeltje en haren van een veldmuis, een pootje van een bosmuis of het schild van een kever. Spannend!

Wil je ook uilenballen pluizen, woensdag 26 februari tussen 13.00 en 15.00 uur, zijn jullie van harte welkom!

Aaiproject

Een aantal keer per jaar gaan vrijwilligers van de kinderboerderij op pad met enkele cavia's, konijnen en onze tamme kip Dolly Dotje (die helaas sinds 13 augustus niet meer bij ons is). Zij bezoeken met deze dieren enkele verzorgingshuizen in de regio en geven de bewoners de gelegenheid de dieren te knuffelen. Aan de stralende gezichten te zien, doen zij de meeste bewoners hiermee een groot plezier. Wilt u hier meer informatie over, neem dan even contact op met de kinderboerderij.

Dieren knuffelen voor peuters, elke vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur

Vanaf 29 september 2017 kunnen kinderen onder begeleiding van ouders, opa/oma en onder toezicht van een dierverzorger in contact komen met kleine huisdieren zoals cavia's en konijnen.

LET OP! IN DE SCHOOLVAKANTIES WORDT ER NIET GEKNUFFELD!

Paaspelen 2019 op de kinderboerderij

De Paasspelen op 20 april, een zonnige en warme paaszaterdag, waren een groot succes op de kinderboerderij. Kinderen konden meedoen aan allerlei Oud-Hollandse spelletjes, zoals sjoelen, koekhappen, stokvangen, eendjes vangen, steltlopen, hoepelen en blik gooien. Voor 3,50 euro kon een strippenkaart gekocht worden waarop de spelletjes werden afgestempeld, inclusief een glaasje limonade, een prijs bij het eendjes vangen en een zelf te versieren houten tol of tulp.

Tegelijkertijd konden er tientallen kraampjes bezocht worden tijdens de Heemsteedse Bosfair in het Groenendaalse Bos.

Launique events > Heemsteedse Bosfair 12 oktober 2019

Tijdens de Heemsteedse Bosfair was er ook een leuke activiteit op de Kinderboerderij nl pompoenen uithollen. Aan het eind van de middag waren alle pompoenen voorzien van leuke en soms enge gezichtjes.

Binnen in het Bezoekerscentrum was er niet alleen verse pompoensoep te koop, maar ook koffie, thee, limonade, warme chocolademelk en natuurlijk heerlijke tosti's.

Herfstbal, 23 november 2019

Een prachtig sprookje in een wondermooi verlichte kinderboerderij. Wat een feest, wat een pracht!

Familie-kerstsamenzang 2019

Wat was dit een mooi, sfeervol en gezellig begin van de kerstvakantie! De familie kerstsamenzang was weer een groot succes. Dank aan alle bezoekers, vrijwilligers en jeugdorkest Dacapo voor deze prachtige avond.

Kerstsamenzang 2019

Op kerstavond 24 december vindt in Heemstede weer de traditionele kerstsamenzang plaats. U bent van harte welkom bij de kinderboerderij in wandelbos Groenendaal, net als vorig jaar. Vanaf 23.45 uur zal Herenorkest De Teisterband o.l.v. dirigent Miklós Furst het bekende repertoire van kerstliedjes voor u spelen en vanzelfsprekend is er weer volop gelegenheid om mee te zingen. Natuurlijk is er voor iedere bezoeker warme chocolademelk en glüwein.

Na een geslaagde familiekerstsamenzang op 21 december en kerstsamenzang op 24 december wenst kinderboerderij 't Molentje iedereen een mooi, liefdevol en gezond 2020!

Wensboom 

Op het plein staat op de molensteen een wensboom. Wil je graag een wens ophangen voor jezelf, een ander of voor iedereen, schrijf hem dan op, doe hem in de bal en wie weet komt je wens dan uit!