Activiteiten

Aanstaande zondag (13 december van 10.00 - 16.30 uur) heeft Natasja Koeckhoven-Tesselaar een kraampje ingericht bij ons op de kinderboerderij met zelfgemaakte sleutelhangers en kerstbloemstukken. De kerststukjes zijn allemaal met liefde gemaakt en zijn allemaal anders........

Kleine kerststukjes kosten 7,50 euro, een grotere 15,00 euro.

De sleutelhangers kosten 3,00 euro per stuk. De opbrengst gaat naar het schooltje in Zimbabwe.

Graag contant of contactloos betalen via Tikkie of QR-code.

Wij zien u graag a.s. zondag 13 december op de kinderboerderij!

Hobbytafel op de zondagen

Hobbyisten gezocht!!

Heb je een leuke hobby, maak je mooie dingen maar weet je niet meer waar je alles moet laten, dan hebben wij de oplossing!

Vanaf oktober bieden wij iedere zondag aan twee hobbyisten een tafel aan. Bij mooi weer buiten, bij slecht weer kan er gebruik worden gemaakt van het Bezoekerscentrum. De tafels staan klaar, maar jullie zullen ze zelf moeten aankleden. Er is stroom beschikbaar, mocht dit nodig zijn. Wij bieden geen tafels aan cateringactiviteiten.

Voor onze bezoekers is het ook een verrassing wat er elke week weer op de hobbytafel ligt. Voor de hobbyisten is het een aantrekkelijke en gezellige manier om je spulletjes te verkopen.

Omdat dit een nieuwe activiteit is en we willen kijken hoeveel belangstelling er voor is, bieden wij de tafels de komende periode (zolang wij door de corona gebonden zijn aan een maximaal aantal bezoekers) gratis aan. Mocht het na deze periode vol aanpassingen een succes blijken te zijn, zullen wij een kleine vergoeding van 10 euro gaan vragen. De kinderboerderij is geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

De tafels zijn vanaf nu te reserveren!

Interesse in een tafel of nog vragen, mail naar: i.schenk@heemstede.nl

 

Aaiproject 

Een aantal keer per jaar gaan vrijwilligers van de kinderboerderij op pad met enkele cavia's en konijnen. Zij bezoeken met deze dieren enkele verzorgingshuizen in de regio en geven de bewoners de gelegenheid de dieren te knuffelen. Aan de stralende gezichten te zien, doen zij de meeste bewoners hiermee een groot plezier. Wilt u hier meer informatie over, neem dan even contact op met de kinderboerderij.

Dieren knuffelen voor peuters, elke vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur

Vanaf 29 september 2017 kunnen kinderen onder begeleiding van ouders, opa/oma en onder toezicht van een dierverzorger in contact komen met kleine huisdieren zoals cavia's en konijnen.

LET OP! IN DE SCHOOLVAKANTIES WORDT ER NIET GEKNUFFELD!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Activiteitenagenda 2020

24-01 : Vogeltelling (+ Pop-up soeprestaurant)

26-02 : Uilenballen pluizen

13-03 : NL-doet (+ high tea voor ouderen Heemstede). Afgelast i.v.m. coronavirus

18-04 : Bijeenkomst donateurs en adoptieouders. Afgelast i.v.m. coronavirus

25-04 : Bosfair Heemstede (+ oudhollandse spelletjes) Afgelast i.v.m. coronavirus

05-10 : Bosfair Heemstede (+ pompoenfeest) Kinderboerderij gesloten.

21-11 : Herfstbal Afgelast 

19-12 : Familie kerstsamenzang (19.00 tot 20.00 uur) Afgelast

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nationale Vogeltelling op 24 januari 2020

Meedoen aan de Nationale Vogeltelling? Op de kinderboerderij bent u tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom om in het bos of op de boerderij vogels te tellen. Wij zorgen voor de telformulieren.

Na het tellen trek in een lekkere kop soep? U bent van harte welkom in ons,  voor 1-dag, pop-up- restaurant in het bezoekerscentrum van de kinderboerderij. Tevens kan er deze dag op de boerderij een lekkere snack voor vogels in de tuin gemaakt worden.

     

Uilenballen pluizen op 26 februari 2020

Bij het uilenballen pluizen zijn er heel veel bijzondere schedeltjes van muizen, botjes, haren en van alles wat uilen nog meer eten, gevonden.

Het was een leerzame en geslaagde middag voor heel veel jonge kleine onderzoekers.

Seniorendag met high tea voor ouderen uit Heemstede op 13 maart 2020

Vrijdag 13 maart organiseert de kinderboerderij een seniorendag. Bent u 70+ of weet u iemand uit uw omgeving die het leuk vindt om een aantal uur op de kinderboerderij verwend te worden, geef u op! Knuffelen met de dieren, rondje over de kinderboerderij en afsluiting met een heerlijke high tea. Een middag om de saamhorigheid te vergroten en de eenzaamheid te verkleinen.

We starten om 11.00 uur en deze dag zal ongeveer duren tot 14.00 uur. Is het vervoer lastig, geen probleem! Geef het aan en wij halen u met alle plezier op.

Deze dag wordt georganiseerd in het kader van NL-doet en wordt u gratis aangeboden door het Oranje Fonds en de Stichting Vrienden van de Kinderboerderij Heemstede. Aanmelding is verplicht!

Aanmelden kan via kinderboerderij@heemstede.nl of telefonisch 06-15281676.

  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A C T I V I T E I T E N  2019

Paaspelen 2019 op de kinderboerderij

De Paasspelen op 20 april, een zonnige en warme paaszaterdag, waren een groot succes op de kinderboerderij. Kinderen konden meedoen aan allerlei Oud-Hollandse spelletjes, zoals sjoelen, koekhappen, stokvangen, eendjes vangen, steltlopen, hoepelen en blik gooien. Voor 3,50 euro kon een strippenkaart gekocht worden waarop de spelletjes werden afgestempeld, inclusief een glaasje limonade, een prijs bij het eendjes vangen en een zelf te versieren houten tol of tulp.

Tegelijkertijd konden er tientallen kraampjes bezocht worden tijdens de Heemsteedse Bosfair in het Groenendaalse Bos.

Launique events > Heemsteedse Bosfair 12 oktober 2019

Tijdens de Heemsteedse Bosfair was er ook een leuke activiteit op de Kinderboerderij nl pompoenen uithollen. Aan het eind van de middag waren alle pompoenen voorzien van leuke en soms enge gezichtjes.

Binnen in het Bezoekerscentrum was er niet alleen verse pompoensoep te koop, maar ook koffie, thee, limonade, warme chocolademelk en natuurlijk heerlijke tosti's.

Herfstbal, 23 november 2019

Een prachtig sprookje in een wondermooi verlichte kinderboerderij. Wat een feest, wat een pracht!

Familie-kerstsamenzang 2019

Wat was dit een mooi, sfeervol en gezellig begin van de kerstvakantie! De familie kerstsamenzang was weer een groot succes. Dank aan alle bezoekers, vrijwilligers en jeugdorkest Dacapo voor deze prachtige avond.

Kerstsamenzang 2019

Op kerstavond 24 december vindt in Heemstede weer de traditionele kerstsamenzang plaats. U bent van harte welkom bij de kinderboerderij in wandelbos Groenendaal, net als vorig jaar. Vanaf 23.45 uur zal Herenorkest De Teisterband o.l.v. dirigent Miklós Furst het bekende repertoire van kerstliedjes voor u spelen en vanzelfsprekend is er weer volop gelegenheid om mee te zingen. Natuurlijk is er voor iedere bezoeker warme chocolademelk en glüwein.

Na een geslaagde familiekerstsamenzang op 21 december en kerstsamenzang op 24 december wenst kinderboerderij 't Molentje iedereen een mooi, liefdevol en gezond 2020!