Activiteiten

Pietenfeest

27 november van 11.00 tot 15.00 uur

Altijd al je pietendiploma willen halen?

Vandaag kan dat op de kinderboerderij. De pieten doen het voor en wie weet ga jij met een prachtig diploma naar huis.

Pompoenfeest 2022

Op het pleintje van kinderboerderij 't Molentje was het afgelopen zondag 16 oktober gezellig druk met leuke herfstactiviteiten. Er lag een kruiwagen vol pompoenen klaar die de kinderen samen met hun ouders konden uithollen. Behalve deze activiteit konden de kinderen ook allerlei oudhollandse spelletjes doen zoals steltlopen, sjoelen, hoepelen. Verder tekeningen maken en eendjes uit een waterbak vangen. Verder was er voor de lekkere trek koffie, thee, limonade, tosti's, poffertjes en heerlijke zelfgemaakte pompoensoep. En deze keer was er ook een workshop bloemschikken. Al met al een hele geslaagde drukbezochte dag!

    

                   

Kabouterroute lopen

Op zoek naar een leuke activiteit in de vakantie? Kom de kabouterroute lopen vanaf de kinderboerderij, dagelijks tussen 10.00 en 16.30 uur. kosten: 3.00 euro per kind (inclusief kaboutermuts en verrassing). Koning Bollenpop is jarig maar het feest dreigt mis te gaan. Helpen jullie de kabouters om het feest te redden?

  

 

ACTIVITEITEN 2022

12 juni: Oudhollandse spelletjes op de kinderboerderij van 11.00 tot 15.00 uur + Bosfair Gemeente Heemstede                                   

02 juli: Bijeenkomst donateurs en adoptieouders         : 

16 oktober: Pompoenfeest op de kinderboerderij + Bosfair van 11.00 tot 15.00 uur

23 december: Familie kerstsamenzang (19.00 tot 20.00 uur)   

Elke vrijdag bakkiesmiddag 

Vanaf 2 september is er weer Iedere vrijdagmiddag bakkiesmiddag. De koffie, thee en limonade staan voor u klaar (gratis). Onze collega's van de dagbesteding verkopen hun zelfgemaakte producten en tussen 14.00 en 15.00 uur kan er onder begeleiding geknuffeld worden met de kleine dieren van de boerderij.

ACTIVITEITEN 2022

12 juni 2022

Tegelijkertijd met de Heemsteedse Bosfair was er op de kinderboerderij ook van alles te doen. Kinderen konden Oud-Hollandse spelletjes doen, zoals stokken vangen, blikgooien, eendjes vangen en nog veel meer. En natuurlijk was er bij onze kraam van alles te krijgen, zoals koffie, thee, limonade en heerlijke tosti's. Al met al een hele gezellige en zonnige dag!

   

  

ACTIVITEITEN 2021

Adoptieouder/donateursdag 2021

Op 2 oktober werd de jaarlijkse adoptieouder/donateursdag gehouden. Marijke Popping dankte alle adoptieouders en donateurs voor hun bijdrage aan de kinderboerderij. Om 10.00 uur stond de koffie klaar met wat lekkers en om 11.00 uur kon men deelnemen aan het Pompoenfeest met Oud-hollandse spelletjes voor de kinderen.

Pompoenfeest

Het was afgelopen zaterdag 2 oktober gezellig druk op Kinderboerderij 't Molentje. Er stonden twee kruiwagens vol pompoenen klaar die de kinderen samen met hun ouders konden uithollen om er leuke maar ook enge Halloween gezichtjes van te maken.

Er konden op het plein leuke Oud-hollandse spelletjes worden gespeeld, zoals steltlopen, sjoelen, blikjes gooien en nog veel meer. Verder kon men in een kraampje niet alleen koffie, thee en limonade maar ook heerlijke zelfgemaakte pompoensoep en tosti's kopen.

   

    

Hobbyisten gezocht!!

Heb je een leuke hobby, maak je mooie dingen maar weet je niet meer waar je alles laten moet? Wij hebben de oplossing! Vanaf juli 2021 bieden wij iedere zondag aan twee hobbyisten een tafel aan. De tafels staan klaar, maar jullie zullen ze zelf gezellig moeten aankleden. Ook zijn er partytenten beschikbaar; ook deze moeten zelf eventueel opgezet worden. Er is stroom beschikbaar, mocht dit nodig zijn. Wij bieden geen tafels aan cateringactiviteiten.

Voor onze bezoekers leuk om te kijken wat er deze week weer op de hobbytafel ligt, voor de hobbyisten een aantrekkelijke en gezellige manier om je spulletjes te verkopen.

De eerste keer dat je komt zitten is gratis. Vind je het leuk om vaker te komen, dan vragen we een vergoeding van 10 euro per dag.

De kinderboerderij is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De tafels zijn vanaf nu te reserveren!

Interesse in een tafel of nog vragen, mail naar i.schenk@heemstede.nl of stuur een appje naar 06-15281676.

26 juni - Kinderboerderij 't Molentje 70 jaar

Wat een fantastische dag hebben we vandaag gevierd. Kinderboerderij 't Molentje 70 jaar! Het was de hele dag genieten voor de dieren, bezoekers en medewerkers. Met z'n allen hebben we er een topfeest van gemaakt!

Kleurwedstrijd 70 jaar Kinderboerderij 't Molentje

Kinderboerderij 't Molentje is jarig! 26 juni wordt zij 70 jaar en dat mag gevierd worden. Die dag hebben we taart en limonade voor alle bezoekers en willen we een prachtige slinger ophangen, gemaakt door onze lieve bezoekertjes. Wil jij een mooie vlag voor onze slinger maken? Er zit ook een kleine wedstrijd aan, dus graag ja naam, leeftijd en telefoonnummer aan de achterkant. Als het kan graag inleveren vóór 16 juni op de kinderboerderij, dan kunnen we op de verjaardag de prijsuitreiking doen.

Vanaf vrijdag 21 mei zijn de kleurplaten op de kinderboerderij verkrijgbaar.

29 mei 2021

Vandaag met een groep vrijwilligers een hele gezellige, zonnige en nuttige dag gehad. Het kabouterpad staat! Een fantastisch begin van het kabouterdorp. Vanmiddag kwam er een groep van bijenvrienden van Pim Lemmers met mooie potten gevuld met bij-vriendelijke planten het plein opvrolijken. Kortom: een top NL-doet-dag. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers voor deze heerlijke dag vol met creativiteit.

         

      

NL-doet

Op 29 mei doen wij, als alle maatregelen het toelaten, weer mee met NL-Doet.

Wij gaan een kabouterroute in het bos maken en bij de kinderboerderij een kabouterdorpje. Voor dit dorp hebben wij nog diverse spullen nodig, zoals tuinkabouters, tuinbeelden, kleine houten kruiwagen, materialen om kabouterhuisjes te maken, poppenkleertjes, een ketel en alles wat leuk is om het dorp aan te kleden.

Heeft u iets leuks, neem dan contact met ons op. Lijkt het u leuk om ons te komen helpen, dan zijn er nog een paar plekken vrij. Schrijf u in via NL.DOET.NL (kabouterdorp/NLdoet). 

Op zoek naar een andere leuke klus in Heemstede? Op de website van NL.doet kunt u genoeg andere klussen vinden waarbij dit weekend hulp nodig is.

Als u vragen of materialen voor ons heeft, mail naar kinderboerderij@heemstede.nl

Tot ziens!

      

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A C T I V I T E I T E N  2019

Paaspelen 2019 op de kinderboerderij

De Paasspelen op 20 april, een zonnige en warme paaszaterdag, waren een groot succes op de kinderboerderij. Kinderen konden meedoen aan allerlei Oud-Hollandse spelletjes, zoals sjoelen, koekhappen, stokvangen, eendjes vangen, steltlopen, hoepelen en blik gooien. Voor 3,50 euro kon een strippenkaart gekocht worden waarop de spelletjes werden afgestempeld, inclusief een glaasje limonade, een prijs bij het eendjes vangen en een zelf te versieren houten tol of tulp.

Tegelijkertijd konden er tientallen kraampjes bezocht worden tijdens de Heemsteedse Bosfair in het Groenendaalse Bos.

Herfstbal, 23 november 2019

Een prachtig sprookje in een wondermooi verlichte kinderboerderij. Wat een feest, wat een pracht!

Familie-kerstsamenzang 2019

Wat was dit een mooi, sfeervol en gezellig begin van de kerstvakantie! De familie kerstsamenzang was weer een groot succes. Dank aan alle bezoekers, vrijwilligers en jeugdorkest Dacapo voor deze prachtige avond.

Kerstsamenzang 2019

Op kerstavond 24 december vindt in Heemstede weer de traditionele kerstsamenzang plaats. U bent van harte welkom bij de kinderboerderij in wandelbos Groenendaal, net als vorig jaar. Vanaf 23.45 uur zal Herenorkest De Teisterband o.l.v. dirigent Miklós Furst het bekende repertoire van kerstliedjes voor u spelen en vanzelfsprekend is er weer volop gelegenheid om mee te zingen. Natuurlijk is er voor iedere bezoeker warme chocolademelk en glüwein.

Na een geslaagde familiekerstsamenzang op 21 december en kerstsamenzang op 24 december wenst kinderboerderij 't Molentje iedereen een mooi, liefdevol en gezond 2020!