Activiteiten

 

Activiteitenagenda 2019

13 april : Bijeenkomst donateurs en adoptieouders

20 april : Paasspelen

10 mei : Opening Weertuin

28 september : Klussendag (afgelast)

12 oktober : Bosfair

23 november : Herfstbal

21 december : Familie Kerstsamenzang (19.00 uur)

 

Aaiproject

Een aantal keer per jaar gaan vrijwilligers van de kinderboerderij op pad met enkele cavia's, konijnen en onze tamme kip Dolly Dotje (die helaas sinds 13 augustus niet meer bij ons is). Zij bezoeken met deze dieren enkele verzorgingshuizen in de regio en geven de bewoners de gelegenheid de dieren te knuffelen. Aan de stralende gezichten te zien, doen zij de meeste bewoners hiermee een groot plezier. Wilt u hier meer informatie over, neem dan even contact op met de kinderboerderij.

Dieren knuffelen voor peuters

Vanaf 29 september 2017 kunnen kinderen onder begeleiding van ouders, opa/oma en onder toezicht van een dierverzorger in contact komen met kleine huisdieren zoals cavia's, konijnen en kippen.

LET OP! IN DE SCHOOLVAKANTIES WORDT ER NIET GEKNUFFELD!

 

Midzomerfeest 2018

Zaterdag, 16 juni werd voor het tweede jaar het Midzomerfeest gehouden. Een sprookjestocht door het bos en over de boerderij voor jong en oud. De zomerkoningin kwam dit jaar op bezoek om samen met de kinderen de zomer te vieren in het bos. Ter afsluiting van de magische tocht was er veel gezelligheid met leuke activiteiten en muziek op de kinderboerderij.

Oogstfeest  2018

Op zondag 16 september werd weer het jaarlijkse Oogstfeest gevierd. Er was weer van alles te doen voor jong en oud. Er was een hobbymarkt met kramen met o.a. zelfgemaakte spulletjes, biologische kaas, eieren en zelfgemaakte honing van de kinderboerderij. Kinderen konden eendjes opvissen en knutselen. En voor de inwendige mens koffie, thee, limonade uit een limonadefontein voor de kinderen, tosti's, broodjes kroket en poffertjes. Kortom: weer een heel geslaagd feest!

Familie Kerstsamenzang 22 december 2018

Het begin van de kerstvakantie vieren met de Familie Kerstsamenzang op Kinderboerderij 't Molentje te Heemstede. Rudolf het rare rendier, O Denneboom, Vrolijk Kerstfeest, Midden in de winternacht en nog vele andere kerstliedjes zingen met elkaar. Leuk voor groot en klein, op 22 december vanaf 19.00 uur. Warme chocolademelk en gluhwein staan klaar en er kunnen poffertjes gegeten worden.

NLdoet-2019

Bedankt alle vrijwilligers voor jullie geweldige inzet!

Paaspelen op de kinderboerderij

De Paasspelen op 20 april, een zonnige en warme paaszaterdag, waren een groot succes op de kinderboerderij. Kinderen konden meedoen aan allerlei Oud-Hollandse spelletjes, zoals sjoelen, koekhappen, stokvangen, eendjes vangen, steltlopen, hoepelen en blik gooien. Voor 3,50 euro kon een strippenkaart gekocht worden waarop de spelletjes werden afgestempeld, inclusief een glaasje limonade, een prijs bij het eendjes vangen en een zelf te versieren houten tol of tulp.

Tegelijkertijd konden er tientallen kraampjes bezocht worden tijdens de Heemsteedse Bosfair in het Groenendaalse Bos.

Launique events > Heemsteedse Bosfair 12 oktober 2019

Tijdens de Heemsteedse Bosfair was er ook een leuke activiteit op de Kinderboerderij nl pompoenen uithollen. Aan het eind van de middag waren alle pompoenen voorzien van leuke en soms enge gezichtjes.

Binnen in het Bezoekerscentrum was er niet alleen verse pompoensoep te koop, maar ook koffie, thee, limonade, warme chocolademelk en natuurlijk heerlijke tosti's.

Feestelijke start kaartverkoop Herfstbal

De laatste vrijdag van de herfstvakantie openen we ons pop-up poffertjesrestaurant en start de kaartverkoop Herfstbal 2019 dat op 23 november gaat plaatsvinden.

Alleen kaarten te verkrijgen in de voorverkoop en wat is leuker om dat te combineren met een heerlijke portie poffertjes.

Toegangskaarten voor het Herfstbal zijn te verkrijgen met verschillende starttijden: 17.15 - 17.30 - 17.45 - 18.00 - 18.30 en 19.00 uur. Kaarten kosten 5 euro per stuk en geven toegang aan 1 volwassene en 2 kinderen t/m 10 jaar. Kaarten vanaf 25 oktober vanaf 11.00 uur te verkrijgen op de kinderboerderij tijdens de openingstijden. Wees er snel bij want op is op!

Herfstbal, 23 november 2019

Een prachtig sprookje in een wondermooi verlichte kinderboerderij. De heks heeft alle kleuren weggetoverd en de andere bewoners van het bos hebben jullie hulp hard nodig om de kleuren weer terug te krijgen. 23 november van 17.15 uur tot 20.15 uur beleef samen met ons het Herfstbal 2019. Alleen kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop. Start kaartverkoop 25 oktober tijdens openingsuren kinderboerderij.

Schminkers gezocht!!

Wij zijn nog op zoek naar twee schminkers die ons als vrijwilliger willen helpen op zaterdag 23 november met het Herfstbal. Een groot sprookjesfeest om vele kinderen een onvergetelijke avond te geven. Tussen 14.30 uur en 16.30 uur worden alle rolspelers geschminkt. Kun je schminken en lijkt het je leuk om ons te helpen, laat het ons weten en we maken er met z'n allen een leuke dag van.

Voor meer informatie pb bericht of mail naar i.schenk@heemstede.nl.

Familie kerstsamenzang 2019

21 december organiseren wij op de kinderboerderij de tweede editie van de Familie kerstsamenzang in samenwerking met het jeugdorkest Dacapo uit Lisse.

Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom om samen met ons de kerstvakantie in te zingen onder het genot van warme chocolademelk en gl├╝wein en veel gezelligheid.