Activiteiten

Uitgebloeide bollen!

Lever ze in op de kinderboerderij tijdens een 'Fleurig Ommetje' en zet ze in de speciale bak bij het toegangshek.

U kent het vast wel: zo'n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen.

De ingeleverde bloembollen (bij voorkeur narcissen en blauwe druifjes) worden later dit jaar met de cliënten van de dagbesteding herplant op en rond het terrein van de kinderboerderij. Zo kan iedereen (inclusief (wilde) bijen en insecten, volgend jaar weer genieten van de kleurenpracht.

Hobbytafel op de zondagen

Hobbyisten gezocht!!

Heb je een leuke hobby, maak je mooie dingen maar weet je niet meer waar je alles moet laten, dan hebben wij de oplossing!

Vanaf oktober bieden wij iedere zondag aan twee hobbyisten een tafel aan. Bij mooi weer buiten, bij slecht weer kan er gebruik worden gemaakt van het Bezoekerscentrum. De tafels staan klaar, maar jullie zullen ze zelf moeten aankleden. Er is stroom beschikbaar, mocht dit nodig zijn. Wij bieden geen tafels aan cateringactiviteiten.

Voor onze bezoekers is het ook een verrassing wat er elke week weer op de hobbytafel ligt. Voor de hobbyisten is het een aantrekkelijke en gezellige manier om je spulletjes te verkopen.

Omdat dit een nieuwe activiteit is en we willen kijken hoeveel belangstelling er voor is, bieden wij de tafels de komende periode (zolang wij door de corona gebonden zijn aan een maximaal aantal bezoekers) gratis aan. Mocht het na deze periode vol aanpassingen een succes blijken te zijn, zullen wij een kleine vergoeding van 10 euro gaan vragen. De kinderboerderij is geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

De tafels zijn vanaf nu te reserveren!

Interesse in een tafel of nog vragen, mail naar: i.schenk@heemstede.nl

 

Aaiproject 

Een aantal keer per jaar gaan vrijwilligers van de kinderboerderij op pad met enkele cavia's en konijnen. Zij bezoeken met deze dieren enkele verzorgingshuizen in de regio en geven de bewoners de gelegenheid de dieren te knuffelen. Aan de stralende gezichten te zien, doen zij de meeste bewoners hiermee een groot plezier. Wilt u hier meer informatie over, neem dan even contact op met de kinderboerderij.

Dieren knuffelen voor peuters, elke vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur

Vanaf 29 september 2017 kunnen kinderen onder begeleiding van ouders, opa/oma en onder toezicht van een dierverzorger in contact komen met kleine huisdieren zoals cavia's en konijnen.

LET OP! IN DE SCHOOLVAKANTIES WORDT ER NIET GEKNUFFELD!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A C T I V I T E I T E N  2019

Paaspelen 2019 op de kinderboerderij

De Paasspelen op 20 april, een zonnige en warme paaszaterdag, waren een groot succes op de kinderboerderij. Kinderen konden meedoen aan allerlei Oud-Hollandse spelletjes, zoals sjoelen, koekhappen, stokvangen, eendjes vangen, steltlopen, hoepelen en blik gooien. Voor 3,50 euro kon een strippenkaart gekocht worden waarop de spelletjes werden afgestempeld, inclusief een glaasje limonade, een prijs bij het eendjes vangen en een zelf te versieren houten tol of tulp.

Tegelijkertijd konden er tientallen kraampjes bezocht worden tijdens de Heemsteedse Bosfair in het Groenendaalse Bos.

Herfstbal, 23 november 2019

Een prachtig sprookje in een wondermooi verlichte kinderboerderij. Wat een feest, wat een pracht!

Familie-kerstsamenzang 2019

Wat was dit een mooi, sfeervol en gezellig begin van de kerstvakantie! De familie kerstsamenzang was weer een groot succes. Dank aan alle bezoekers, vrijwilligers en jeugdorkest Dacapo voor deze prachtige avond.

Kerstsamenzang 2019

Op kerstavond 24 december vindt in Heemstede weer de traditionele kerstsamenzang plaats. U bent van harte welkom bij de kinderboerderij in wandelbos Groenendaal, net als vorig jaar. Vanaf 23.45 uur zal Herenorkest De Teisterband o.l.v. dirigent Miklós Furst het bekende repertoire van kerstliedjes voor u spelen en vanzelfsprekend is er weer volop gelegenheid om mee te zingen. Natuurlijk is er voor iedere bezoeker warme chocolademelk en glüwein.

Na een geslaagde familiekerstsamenzang op 21 december en kerstsamenzang op 24 december wenst kinderboerderij 't Molentje iedereen een mooi, liefdevol en gezond 2020!