Activiteiten

Aaiproject

Een aantal keer per jaar gaan vrijwilligers van de kinderboerderij op pad met enkele cavia's, konijnen en onze tamme kip Dolly Dotje. Zij bezoeken met deze dieren enkele verzorgingshuizen in de regio en geven de bewoners de gelegenheid de dieren te knuffelen. Aan de stralende gezichten te zien, doen zij de meeste bewoners hiermee een groot plezier. Wilt u hier meer informatie over, neem dan even contact op met de kinderboerderij.

Dieren knuffelen voor peuters

Vanaf 29 september 2017 kunnen kinderen onder begeleiding van ouders, opa/oma en onder toezicht van een dierverzorger in contact komen met kleine huisdieren zoals cavia's, konijnen en kippen.

LET OP! IN DE SCHOOLVAKANTIES WORDT ER NIET GEKNUFFELD!

Lentefeest 2018

Op 27 mei hebben we weer ons jaarlijkse Lentefeest gehouden om de lente te vieren. Het was weer een hele gezellige dag met een kleine markt met biologische streekproducten, handgemaakte artikelen, eten, drinken, knutselen voor de kinderen en schminken.

Midzomerfeest 2018

Zaterdag, 16 juni werd voor het tweede jaar het Midzomerfeest gehouden. Een sprookjestocht door het bos en over de boerderij voor jong en oud. De zomerkoningin kwam dit jaar op bezoek om samen met de kinderen de zomer te vieren in het bos. Ter afsluiting van de magische tocht was er veel gezelligheid met leuke activiteiten en muziek op de kinderboerderij.

  

Oogstfeest  2018

Op zondag 16 september werd weer het jaarlijkse Oogstfeest gevierd. Er was weer van alles te doen voor jong en oud. Er was een hobbymarkt met kramen met o.a. zelfgemaakte spulletjes, biologische kaas, eieren en zelfgemaakte honing van de kinderboerderij. Kinderen konden eendjes opvissen en knutselen. En voor de inwendige mens koffie, thee, limonade uit een limonadefontein voor de kinderen, tosti's, broodjes kroket en poffertjes. Kortom: weer een heel geslaagd feest!

Familie Kerstsamenzang 22 december 2018

Het begin van de kerstvakantie vieren met de Familie Kerstsamenzang op Kinderboerderij 't Molentje te Heemstede. Rudolf het rare rendier, O Denneboom, Vrolijk Kerstfeest, Midden in de winternacht en nog vele andere kerstliedjes zingen met elkaar. Leuk voor groot en klein, op 22 december vanaf 19.00 uur. Warme chocolademelk en gluhwein staan klaar en er kunnen poffertjes gegeten worden.

   

Traditionele samenzang op kerstavond 24 december 2018

Op maandag 24 december 2018 vanaf 23.45 uur bent u van harte welkom op het plein bij de kinderboerderij. Net als voorgaande jaren speelt de Teisterband de bekende kerstliederen. De liedteksten worden voorafgaand aan de Kerstsamenzang uitgedeeld.

De wens-kerstboom

De wens-kerstboom staat op de kinderboerderij. Voor de kinderen liggen er sterrren op de boerderij (in het Bezoekerscentrum), die je thuis mooi kan versieren en waar je je eigen wens op kunt zetten. Lever hem in en wij hangen hem in de wensboom. De drie mooiste sterren ontvangen een prijs. Ook voor de grote mensen liggen er sterren klaar waar ieder een kerstwens op mag schrijven. Laten we er met z'n allen een prachtige wensboom van maken!